- Zpráva sportovního referenta za rok 2006 -

Výroční valná hromada 16.12.2006


Znak SDH Tučapy


    Dobrý večer.

    V krátkosti bych Vás chtěl seznámit s průběhem letošní sportovní sezóny cvičících družstev SDH Tučapy.
    Naše mašina, jak jsem na loňské schůzi předeslal, absolvovala před touto sezónou seřízení a výměnu některých součástí celkem za 25 000,- Kč. Tuto sezónu byla dost vytížená, ale díky vzorné péči jsme s ní neměli žádný problém. V průběhu roku jsme zakoupili novou sadu sportovních hadic včetně nových půlspojek, novou savici a savicové šroubení a také nové dresy klukům z B týmu. Do dalšího roku bychom chtěli našetřit na nové proudnice a rozdělovač.
    V této sezóně objezdily společně týmy mužů celkem 17 soutěží, z nichž asi největší byla soutěž v Širokém Dole u Poličky, kde A tým obsadil v konkurenci 111 týmů pěkné 27 místo. Oba naše mužské týmy se po celou sezónu doplňovaly, trénovaly spolu a dá se říci, že jeden bez druhého by již dnes těžko fungovaly.
    A tým na 15ti soutěžích odběhal 21 hasičských útoků a nejlepší čas si připsal (doplněný béčkem) až na poslední soutěži sezóny v Českém Rudolci - 19,39s. Pokoření hranice 20ti sekund se povedlo ještě jednou na soutěži v Košicích (19,69s). Na dvě béčka jsme si také polepšili, když se povedl v Zárybničné Lhotě čas 16,44s. S těmito časy jsme obsadili první místa. Jak jsem loni sliboval, také v okresním klání jsme po počátečních nezdarech dotáhli v závěru sezóny ztrátu a v devíti soutěžích Táborské hasičské ligy obsadili celkově druhé místo. K tomuto umístění nám hodně pomohli kluci z béčka, kteří nás i na úkor svého týmu doplňovali a za to jim tímto děkuji.
    Po šesti letech opouští naše soutěžní řady Kamil Šedivý. Také mu děkuji za odvedené sportovní výkony a doufám, že až budeme potřebovat, určitě nám vypomůže.
    Kluci z béčka nabrali po této své první sezóně potřebné zkušenosti a svými výkony dokážou bez problémů konkurovat i jiným týmům, které byly založeny daleko dříve. Časy na 3B úzké se pohybovaly kolem hranice 20ti sekund a na dvě B úzké kolem sedmnácti sekund. Časy se navíc stále zlepšují a do další sezóny 2007 se kluci dostanou určitě na devatenáctku a na šestnáctku. Tým B odběhal 18 útoků.
    Naše děvčata absolvovala letos pouhých šest soutěží a tréninkům také moc nedala. Jejich tým zaznamenal spoustu změn na jednotlivých postech a po celou sezónu se potýkal s nedostatkem hasiček, které by měly čas jet na soutěž. Nejlepší jejich letošní čas byl okolo 23 sekund, což je proti jiným sezónám velké zhoršení.
    Ještě bych se v krátkosti zmínil o naší letošní noční soutěži "O putovní pohár obce Tučapy", jejíž třetí ročník se konal v létě o pouti na fotbalovém hřišti. Soutěž proběhla na vysoké úrovni a byla letošní největší soutěží na okrese Tábor. Celkem se zúčastnilo 37 týmů mužů a 9 družstev žen. Všem se u nás moc líbilo a těší se na další ročník, který je stanoven na 21.7.2007. Po skončení akce si pustíme krátkou obrazovou upoutávku z této akce. Všem, kteří se na této akci podíleli - obci, sponzorům, sportovcům, hasičům a dalším moc děkuji a věřím, že se nám společně podaří udržet kvalitu této soutěže.
    V sezóně 2007 se chceme spolu s ostatními sbory podílet na pořádání II. ročníku THL a také se chceme opět dobře umístit. Do A týmu musíme za Kamila přes zimu sehnat náhradu a pravidelně trénovat.
    Tuto sezónu hodnotím za muže jako docela povedenou, ale s děvčaty je to maličko horší a chtělo by to přidat.
    Podrobnější informace k soutěžím A týmu máte před sebou v tabulce. Dále je možné se průběžně informovat na internetových stránkách obce Tučapy (www.tucapy.cz), na kterých naleznete pravidelně aktualizované informace o dění nejen v našem sboru. Za přípravu těchto stránek musím jako každoročně moc poděkovat Petrovi Pexů.
    Závěrem bych Vám chtěl jménem svým i jménem všech cvičících členů SDH Tučapy popřát krásné vánoce a v roce 2007 hodně štěstí a zdraví nám všem. Dále soutěžním týmům hodně dobrých časů a míst v popředí startovního pole. Doufám, že v nadcházejícím roce bude náš sbor šířit naší obci a sobě jen a jen dobré jméno.

    Děkuji za pozornost.
    Jiří Kubeš


-- Od tučapského hasičského zpravodaje Jiřího Kubeše --        


SDH Sport Požární útok.cz Jihočeská hasičská liga Spitfire Pyrocom

Poslední aktualizace:
Webmaster: Pepe © 2007 (mail)